Jívánanda

A lélek boldogsága

Ingyenes ajándék tanulmány
Iratkozz fel a Néhány szó a felelősség vállalásáról című ajándék tanulmányomra, és az azt követő tíz részből álló levélsorozatomra, mely a korai, szülői gátló parancsokról szól.

Név:
E-mail cím:
Hírlevélküldő szoftver
Hírek
Stúdió
Stúdió
2013-07-12 12:53:51
Kapcsolat
Kapcsolat
2012-04-18 17:34:28
One Brain, Reiki és Lélekmasszi időpontok
Melyikünk mikor tud rendelkezésre állni.
2011-09-18 18:15:28
Vendégeink írták

 

"Kedves Timi!

Novemberben jártam nálad és nagyon hálás vagyok ezért, neked és a kolléganőmnek is ( aki helyett elmentem). Rég terveztem, hogy írok Neked, de valahogy mindig elmaradt az elmúlt egy hónapban. Bocsánat.
Azt nem írhatom, hogy 180 fokos fordulatot vett az életem, de azt igen, hogy sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok, mint korábban. Pozitívan állok a dolgokhoz, a változásokhoz, a kihívásokhoz.  Nem az az első gondolatom, hogy én erre nem vagyok képes, én ezt nem érdemlem meg. Nagyon rikán azért megtörténik, de nem számottevő. : - ))))) A barátaim is tapasztalják nálam ezt a hozzáállást, látják a folyamatos mosolygást ( ragályos  :) ). Örülök, hogy ezt mások is látják, megjegyzik, de annak méginkább, hogy én is érzem. Nem egy álarcot vettem föl, hogy nekem így kell gondolkodnom, hiszen Timi segített ebben, hanem egyszerűen így vagyok, így érzek, mindez természetes. És ez nagyon jó!
Örülök, hogy megirmerhettelek, hogy segítettél helyreállítani a lelkem és a gondolataimat!

Kívánom, hogy a munkád eredményes legyen a továbbiakban is!

Köszönettel:

      Matild"

 

"Az ember furcsának találhatja megbeszélni a problémáit egy idegen emberrel, de ha rábukkansz egy olyan hozzáértő szakemberre,mint Erika akkor nagyon könnyű dolgod lesz. Hihetetlenül nyitott volt már az első találkozáskor,és azonnal azt éreztem, jó kezekben vagyok Nála. Türelmesen végighallgatott, éreztem, hogy törődik velem. Energiával feltöltődve hazafelé már azon gondolkoztam mikor jöhetnék el újra.

Üdvözlettel Fatime " 

 

"Kedves Erika!

Nagyon köszönöm a sok segítséget,odafigyelést amit tőled kaptam. 
Te megmutattad a helyes irányt,remélem élni is fogok tudni ezzel a lehetőséggel :)
Ajánlom mindenkinek!   
Nekem sokat segített :)
Huck Anett "

 

 

 

Ha azt hallod, hogy Amazónia, akkor talán neked is elsősorban a bővízű folyók, a dús növényzet, a színes állatvilág, a mdarak csicsergése, a majmok hancúrozása és a hatalmas, magas fák jutnak eszedbe. 
 


De vajon mi a valóság?

Sajnos a valóság egészen más! Madárcsicsergés és majom-ricsaj helyett sokkal inkább a láncfűrészek zaja hallatszik. Egyre nagyobb méreteket ölt az illegális fakitermelés, gyors ütemben terjeszkednek az erdők felé a városok és egyre gyarapodnak az út- és gátépítések. Óriási területeken a dús növényzet helyett csak marhalegelők és takarmányozás céljából bevetett végtelen szójaültetvények terülnek el. A bővizű folyók helyét pedig sok helyen elsivatagosodott, kiszáradt földertületek vették át. Sok felé pusztít erdőtűz és az emberi tevékenység nyomán minden második másodpercben egy futball pálya méretű erdő tűnik el a Föld felszínéről. 
 
Ha csak egyetlen négyzetméternyi erdő tűnne el nyomtalanul egy évben, már az is több lenne, mint ami elfogadható. Ehhez képest, több ezer négyzetkilométernyi erdőt irtanak ki minden évben csak Amazóniában, világ viszonylatban pedig évente 13 millió hektár erdő válik egyenlővé a föld színével. Vajon miért tesszük ezt? Talán nem vagyunk tisztában a következményekkel? 
 

Milyen következményei vannak az erdőirtásoknak?

Az esőerdők - és különösen az amazóniai esőerdő - a Föld "legnépesebb" területei. Ezekben az erdőkben él a bolygó élővilágának legalább a fele, egyes tudósok szerint 90 %-a. Évről-évre újabb fajok ezreit fedezik fel, olyan fajokat, melyeket korábban a civilizált világban azelőtt soha nem ismertünk. De nem csak az állatvilág gazdag, hanem rengeteg növény faj is fellelhető itt, melyek közül sok gyógyhatású és többek között a rák betegség gyógyítására is eredményesen alkalmazható. Azzal, hogy kivágjuk a fákat és kiirtjuk az esőerdőket, átlagosan 137 állatfajt ítélünk kihalásra minden nap. Olyan fajokat sodortunk közvetlen veszélybe, mint a jaguár, a panda, a csimpánz vagy a gorilla. De az erdőirtások közvetett hatásai következtében súlyosan veszélyeztetve vannak a jegesmedvék és a bálnák is. De nem csak állatfajok kerültek veszélybe, hiszen csak Amazónia esőerdeiben napjainkban is hozzávetőlegesen 200 ezer bennszülött őslakos él. 
 

Az erdők irtása a globális felmelegedés és a klímaváltozás egyik legfőbb oka

Az erdőirtások csak az ott élő bennszülöttekre jelentenek veszélyt. Az esőerdők fái jelentős mennyiségű szén-dioxidot kötnek meg egész évben, és helyette frissességet adó oxigént bocsátanak ki fontoszintézisük során a Föld légkörébe. A szén-dioxid az egyik legjelentősebb üvegház hatású gáz. Ha megnő a légkörben a koncentrációja, akkor a Föld felszínéről visszaverődő Nap sugárzásnak egyre nagyobb hányada marad a légkörön belül hőenergia formájában. 
 
Ennek következtében emelkedik a globális átlag hőmérséklet, amely már most is érezhetően elkezdte megváltoztatni a bolygó egyes területeinek éghajlatát. Olvad a sarki jég, a gleccserek és a magas hegyek jégsapkái. Az óceánok vize melegszik és a növekvő szén-dioxid koncentráció hatására savasodik is, emiatt peidg gyorsuló ütemben pusztulnak a korallok és az algák, melyek együttélése során szintén jelentős mennyiségű légköri oxigén keletkezik. Ha az algák és a korallok kipusztulnak, akkor belátható időn belül elfogyhat a Föld légköréből az oxigén, ami az olyan oxigén felvételtől függő létformák számára, mint az ember is, a végső pusztulást jelenti. És ez csak néhány a számos igen súlyos következmény közül. 
 

Mit tehetünk, hogy helyreállítsuk a bolygó természeti egyensúlyát?

Szerencsére ma már több lehetőségünk is van arra, hogy visszafordítsuk azokat a kedvezőtlen folyamatokat, melyek egy globális katasztrófa irányába mutatnak.

Miért fontos, hogy újraerdősítsünk kiirtott területeket?

Hogyan ültethetsz fát Amazóniában?

Akár hiszed, akár nem, ma már bárki számára elérhető az a lehetőség, hogy fákat ültessen és gondoskodjon a nevelésükről Amazóniában. És ehhez ki sem kell mozdulnod az otthonodból! Bárhol is élsz a világban, az interneten segítségével lehetőséged van kezdeményezni a fád elültetését és gondozását. És hogy miért pont Amazóniában ültess fát? 
Először is azért, mert itt van a Föld legnagyobb kiterjedésű esőerdője, ugyanakkor itt irtották ki a legnagyobb területeket is. Másfelől pedig az itt elültetett fák 2-3-szor olyan gyorsan és 2-3-szor olyan magasra nőnek, mint azok a fák, melyeket például Magyarországon ültetünk el, a szén-dioxid megkötő képességük pedig kb. négyszerese az ittenieknek. 
Szeretnél Te is gondoskodni egy fáról Amazóniában és ehhez hozzájárulni ahhoz, hogy a Föld még sokáig élhető hely maradjon? 
Keress meg emailben és néhány napon belül küldök neked egy meghívót, melyen keresztül további részletes információkat ismerhetsz meg arról, hogy hogyan lehet egy saját fád Amazóniában. 
Szükségünk van a Földre ahhoz, hogy megtapasztalhassuk rajta a fizikai létezés örömeit. 
És története során talán először, most a Földnek is szüksége van ránk ahhoz, hogy fennmaradhasson! 
De ahhoz, hogy segíteni tudjunk ezen a csodálatos bolygón, példátlan összefogásra van szükség. Össze kell fognunk mindannyiunkban és megtenni azt, amire a politikusok láthatóan képtelenek, vagy egyszerűen csak nem érdekük. 
Együtt, közösen elég erősek vagyunk ahhoz, hogy az emberiség és a bolygó sorsát megfordítsuk és egy új tudat-szintre emeljük. 
Ha Te is úgy érzed, hogy nem elég beszélni arról, hogy hogyan emelkedhetünk fel együtt és hogyan teremthetünk egy "új" Földet, itt, ezen a bolygón, hanem eljött végre az ideje a valódi tetteknek, akkor kattints az alábbi linkek valamelyikére: 

http://www.treeviver.eu/index/invite/34800000880 http://www.treeviver.eu/index/invite/34800002008

 

 
Fentiek között van több olyan pont is, melyet talán már most is van lehetőséged megtenni. Ha így van, kérlek, tedd meg, bármi is legyen az! Van azonban olyan is, amire jelenleg nem futja a lehetőségeid közül. Ilyen lehet talán az is, hogy fákat ültess, olyan területeken, ahol korábban esőerdő terült el, mára azonban kiirtották.Csökkenthetjük a károsanyag kibocsátásunkat, használhatunk alternatív energiaforrásokat, de ezek mellett elengedhetetlen, hogy úrafásítsunk lecsupaszított területeket. Egyrészt azért, mert a fák szén-dioxidot kötnek meg, és ezzel felgyorsíthatjuk azt a folyamatot, mely egy fenntartható jövő felé mutat. Másrészt pedig azért, mert ezzel a tevékenységgel szó szerinti és átvitt értelemben is Életet teremtünk újra. Ahol újraerdősítünk, ott újra megjelenik az állatvilág is, és szép lassan helyre áll a teljes ökoszisztéma. Ültess hát fát, akár sok fát, például Amazóniában, ahol a legnagyobb kiterjedésű erdőket irtották eddig ki.

Ha bővebb infót szeretnél, keress meg emailben:-)

 

  • Fogyaszthatunk kevesebb húst, hogy ezáltal kevesebb területre legyen szükség a legelők és a szójaültetvények számára.
  • Vásárolhatunk környezet-tudatosan és előnyben részesíthetjük például az olyan helyben előállított termékeket, melyeket nem szükséges átszállítani a fél világon, ezzel jelentős mennyiségű károsanyagot kibocsátva a környezetbe.
  • Egyre több olyan vállalkozás termékei és szolgáltatásai közül választhatunk, melyek különös hangsúlyt fektetnek a környezet megóvására és a fenttartható fejlődésre.
  • Csökkenthetjük a saját közvetlen károsanyag kibocsátásunkat azáltal, hogy kevesebbet autózunk és inkább tömegközlekedési eszközökkel, kerékpárral vagy gyalog járunk.
  • Odafigyelhetünk arra, hogy kevesebb energiát (áramot, gázt) és kevesebb vizet fogyasszunk. Például javítsuk fel az otthonunk szigetelését, kapcsoljuk ki és húzzuk ki a csatlakozóból a nem használt elektromos készülékeket, vagy teli kádas fürdő helyett inkább zuhanyozzunk és amíg szappanozzuk magunkat, zárjuk el a vizet.
  • Támogathatjuk az alternatív energiatermelő technológiákat, mint például a szélerőművek vagy a napkollektorok.
  • Támogathatunk környezetvédelmi szervezeteket is, mint a Greenpeace vagy a WWF, melyek nap, mint nap azon dolgoznak, hogy emeljék az emberiség környezet-tudatosságát.
  • Ültethetünk fát! Sok fát! Akár Amazóniában!

Forrás: www.alomkereso.com

Galéria
Facebook
Vendégeink írták

 

" Kedves Erika!

Csütörtök reggel voltam nálad kineziológia felmérésen-oldáson, biztos emlékszel, eléggé szkeptikusan álltam hozzá.Most utólag nem tudom hova tenni a dolgot, ugyanis meglepő hatásavolt, ha egyáltalán ennek a hatása. Aznap napközben semmi sem történt, viszont 5-6 körül nagyon megfájdult a fejem, bevettem Algoflexet is, kávét is ittam és sok vizet, borogattam a fejem, de alig csökkent a fájdalom. Többször felébredve kb 12 órát aludtam, pedig előző éjjel is kialudtam magam (általában 6-7 órát alszom). Másnap reggel ért a meglepetés, megszűnt az allergiám, szinte alig maradt belőle valami. A hétvége nagy részét a szabadban töltöttem, és végig jól éreztem magam.

Lehetséges, hogy mindez a csütörtöki oldás eredménye?Nem is nagyon emlékszem, hogy az allergiával foglalkoztunk volna?

Köszönöm! 

András "

„Senki nem kínálja tálcán a megoldás kulcsát. Hisz ezt mindenki Önmagában hordozza. Mégis előfordul, hogy szükségünk van útbaigazításra, a problémás pontok feloldására, hogy végre meg tudjuk hozni a helyes döntést, és tiszta fejjel, felszabadultan lépjünk tovább a boldogság felé. Erika már az első alkalommal hatalmas segítségnek bizonyult, kimozdított arról a holtpontról, melyen évekig egyhelyben toporogtam. Köszönöm!!”

Gencsi Diána

 

"Kedves Era!

Kellett még pár nap, hogy le is tudjam írni, mit érzek, és mennyi mindent kaptam abban a 2 órában, amit nálad tölthettem.Úgy mentem oda, hogy még nem is voltam benne biztos, mit is akarok, és mi a problémám, de Te azonnal a lényegre tapintottál, maximálisan eltaláltad, mi van bennem mélyen, és ezt tisztán felszínre is hoztad azonnal. Nagyon jó kérdéseket kaptam tőled, ami ráébresztettek a valóságra. A hatást pedig azonnal éreztem magamban :) Azóta nyugodt vagyok, magabiztos, és erős.A kezelt életterületen pedig az elmúlt napokban már szép jeleket kaptam, hogy jó irányba indultam el nálad, köszönöm Neked!

Mindenkinek ajánlani foglak!

További sok sikert,

Zoé"